va fan? Precis som matreferens är en garanti för kärlek

Fick nyligen se denna reklamen på bloggen...
Musiksmak, där är det fan viktigare med vad han inte gillar.
Matvanor, vadå äter hur ofta? :P
Attityd, matcha min attityd är inget bra, tänkt dig två Angelica då hade omvärlden inte stått ut!
Social kompetence... social räcker
Framtidsplaner? Mina framtidsplaner kan ändras när man träffa mr right eller ms Right?
Attraktion... pff
Filmsmak är viktigt!
Lite fundersam blir jag, va fan svarar man på "syn på livet"?
Vad är mitt svar?
Ja, det är kort eller så känns det långsamt. Oavsett vilket så den som inte levat även han kommer att dö en vacker dag
Religion, ja det spelar bara roll om det är ngt extremt eller någon som inte pallar en kvinna som plockar det gottaste av alla religioner.
Ärlighet "för mig är det inte så viktigt med ärlighet" <- vem fan skulle tänka så??


Ska se om jag kan få tag i "stolthet och fördom" och hoppas på att det resulterar i ljuva drömmar... oooååoo mr Darcy!

allt kan gå itu, allt kan krackelera

Även en välputsad fasad krackelerar
efter nötningar och slitage
Är det dags att spackla om eller ska det rivas hela skiten...


Hittade en gammal bild på mig... bilden använde jag på "Planket"

Sojabitar

Jag har fått för mig att jag måste hålla koll på min vikt då den skenar iväg... nu väger jag lika mkt som jag gjorde när jag var gravid i 5 månaden. Kanske är det så att jag behöver värdera om min vikt och rensa upp i mina ideal, men nu när tankar kring vår och fina vårklänningar susar runt så kan jag inget annat än fundera kring vikt. Jag ser ju fullt  normal ut men en normal människa har viktnoja, en normal människa läser bantningstips på aftonbladet.se, för att förtydliga:
"Hej jag är en kvinna som söker man. Jag är normalt byggd..." Vad menas i den kontaktannonsen? jo att hon är rund å go och oroar sig för att hon ibland käkar för mkt chips eller tagit för många rader av chokladkakan.
Jag är normal, jag käkar ibland för mkt chips och hittar botten alldeles för snabbt i lösgodispåsen. Ying och Yang i livet, det måste balanseras upp av lite nyttig mat.
Marinerade sojabitar i rökarom och åt med sallad.. räknas det som nyttigt?

kaffe är min drog

Har blivit sjuk... eller jag har blivit förkyld inte den manliga sorten men illa är det ändå. Ont i halsen och allt det andra äckliga tillbehören har jag.
Efter min dubbla espresso ska jag försöka sortera bilderna från mitt fotoprojekt; this talk about the body. Jag behöver lite fler bilder och vissa ska bort "kill your darlings" i slut ändan kommer det bli perfekt och jag har funderat mkt på vad steget där efter blir. Vill inte visa upp bilderna på nätet för jag vill inte att de ska kopplas till något erotiskt eller i värsta fall pornografiskt. Bilderna är på ett poetiskt/tragiskt sätt erotiska.
ungefär så här kommer bilderna vara, verkliga oredigerade inte ens beskärda. Kanske ska jag sätta upp mitt fotolabb och fota allt analogt istället? Har ju ett fotolabb som ligger i en kartong :)

fiskpinne-mamman

Ja vem är då Fiskpinne-mamman?
Hon kan vara din granne, din syster eller likväl du! Hon är som jag lagom och alldeles perfekt på sitt lilla egna defekta vis. Jag vet att alla de där tillsatser i mat inte är bra, jag vet att barn inte ska se på tv, halvfabrikat/helfabrikat aldrig smakar lika bra som home-made, godis ska inte ges till små barn, saft ska inte släcka törsten och tänderna ska borstas flera gånger om dagen... ja allt det där vet jag och så myket mer vad man bör eller inte bör göra.
Att veta är inte likställt med göra. Jag vet men jag vet även mina begränsningar, jag känner dem alldeles tydligt, begränsningarna. Mina begränsningar gör mig inte till sämre på något sätt, dem gör mig till verklig. De gör mig till den som krafsar ihop håret i en tofs, går i spetstrosor för att alla de andra sköna trosorna ligger i smutstvätten. Ja, jag skulle aldrig komma på tanken att rulla egna köttbullar eller koka egen brunsås. Jag öppnar påsen och vispar i kallt vatten och tackar mamma scan för köttbullsen. Jag känner att jag lever när jag i högsta fart knuffar barnvagnen upp för backen, kommer hem sätter dottern framför tv och börjar rota i kylen efter sojakorv eller annat halvfabrikat som kan mätta barnamagen.
Ja vem är då Fiskpinne-mamman?
Fiskpinne-mamman det är jag och jag är mamma fullt ut med hjälp av herr Findus och mamma scan.
min lilla prinsessa

Här upplevs alla stadierVad betyder något?

När jag reflekterar över händelser så har jag alltid mitt förflutna som agerar jämförelse.
Lite:
Jag var ute och drack öl igår, var det kul?
Jo men i jämförelse till vad?
Jämförelse med om jag hade stannat hemma och tittat på tecknat med dottern eller jämförelse med andra ölkvällar?
Jag hade skoj igår men idag mår jag som förväntat, bakis och jag vetifan om det är värt det. Bakis är lite som att ha träningsvärk, ju ondare det gör desto hårdare har du tränat.
Det är ingen idee att jag fortsätter knåpa på ett inlägg. Jag hade tänkt skriva massa saker om val, livet, vara eller icke vara. Min bakis hjärna tillåter endast icke vara för tillfället. Nu blir det dubbel espresso och lite härrejävlar sen är det iväg till jobbet!

Di Leva till lunch

Jag älskar mitt jobb och mina kollegor.
Jag vet att det låter som om jag har ätit och rapar Thomas di Leva, men jag har fan mig ett fin fint jobb!
Peace and Love!

Ge mig romantik

Nu sitter våren i greenroom och väntar på att göra entre. Hon sitter där, Våren med sin vindmaskin som bara blåser varma vindar, sina fåglar som kvittrar och blommor som knoppar, snart kommer hon... Våren!
Ge mig lite vår känslor! ge mig romantik!
Jag behöver ingen romantik som jag är iblandad i för jag är likt en limmad tekopp för skör, häller man hett vatten i mig är risken för stor att jag spricker, går sönder och måste limmas igen.
Ge mig lekande hundvalpar bland krokusarna, ge mig en uteservering med en öl och en cigg, ge mig en gul påskhare med rosa ägg, men framförallt ge mig kärlekspar med ihop flätade fingrar!
Ge mig romantik för fan!

Psykotisk galen (men snygg)

Om ni idag råkade befinna er i Nordstan så kan ni ha råkat sett en förvirrad, galen, snygg, psykotisk kvinna som snabbt vandrade runt i folkmassan och pratade högt med sig själv. Om ni såg någon som passar in på den beskrivningen så finns det stor chans att det var mig ni såg! Jag råkade nämligen vara lite totalt förvirrad, lätt galen, toksnygg och psykotisklight idag och pratade högt med mig själv där jag sicksackade i folkmassan på genom gång genom Nordstan.
Så där är jag ju inte jämnt... för jämnan är jag sansad, iskall och ligger lågt?
Nej för att börja från början så måste jag berätta om min natt;
Jag vaknade kl 3 av att min dotters pappa kom ner och väckte mig där jag låg så mysigt och gosade med hunden. "Hon har vaknat och vill inte somna om, jag orkar inte mera" fick jag höra. Jag har så många gånger gått upp för att natta dottern så det gick på automatik, med zombi-steg hasade jag mig upp för trappan och in i hennes rum. Där inne fick jag tag i extra täcket och la mig på golvet. Dottern mumlade på om "mamma mu, laban, boken, mamma mu, boken, vovven..." jag svarade med något mummel som tydligen gjorde dottern nöjd. Någonstans där mumlandes på golvet måste jag somnat om för helt plötsligt vaknar jag och det är 20 min kvar tills min spårvagn går. Det blev snabba ryck, ut med hunden, skutta i kläderna, torka bort de grå under ögonen, på med nu maskara, riva igenom håret och måla dit ögonbrynen. Whoops, in med hunden, på med skorna, jackan och kasta mig genom dörren. Vända tillbaka hem för jag har glömt mobilen... små springa till hållplatsen för att se rumpan på den spårvagn jag egentligen skulle tagit. Jag hade missat spårvagnen med en minut.
Stress, stress.
Väl framme strular mobilen. Den har inte fungerat klokt på 4 månader men jag har inte tid att lämna in den på lagning, eller jag har inte lust att vara mobil-lös. När knapplåset äntligen går upp så letar jag tag i någon som kan öppna dörren.
Ingen idee att smyga in på mötet med tanke på att väggarna är av glas, så jag skrider in (jag anar att jag ser något stressad och förvirrad ut )"hhm som att crasha ett party" trycker jag ur mig men biter mig i tungan när jag sagt det... ååå dumma kommentarer kan inte göra något bättre.

Efter mötet var det dags för utbildning,  vi skulle hålla en varsin presentation. Alla innan mig var så himla bra och nervositeten steg. Jag hade faktiskt förberett mig väl hemma men när jag stod där inför alla tittande ögon och lyssnande öron blev det totalt jäkla mörker i hjärnan
"ööö Jag lider av panikångest, jag har faktiskt varit sjukskriven för det, men det är typ bra nu men jag känner det som om jag kommer kräkas och detta är skit jobbigt att stå här" något i den stilen klämde jag ur mig och jag fick även fram att jag inte har scenskräck utan att jag känner att jag kommer dö. Det är nämligen så att jag har inga problem att spela teater där jag lever mig in i en roll, för det gör jag nog nästan hela dagarna utan det jobbiga är när jag ska vara mig själv.
På darrande knän med skakiga händer lyckades jag ändå ta mig igenom min demonstration och jag fick bra feedback men demon. fick mig att helt tömma ut mig på energi!
Nu kunde dagen bara bli bättre?
Men en jobbig sak har tydligen massa polare...
Fick ett litet jobbigt mail av en vän och sen straxt efter det får jag ett sms "vi måste prata"
Va fan!
Rensade huvudet på tankar kring "vi måste prata" så jag skulle kunna suga upp alla nya trix som utbildningen hade att bjuda på.
Efter den fantastiska utbildningen var det dags att traska hem. Jag genade genom Nordstan och det var där som tankarna kring smset kom tillbaka
"vi måste prata" alla vet ju att det betyder "Jag vill prata och du ska lyssna" Det är precis som när man blir stoppad av polisen och de säger "Jaha, hur fort gick det här då?" alla vet att de menar: "Du har kört för fort!" Igenom Nordstan sicksackar jag mellan människorna och muttrar högt för mig själv "Vi måste prata, Vi måste prata, Jag vill fan inte prata, Jag har inget att säga, Vi måste prata" kan tilläggas att jag gick och muttrade med en tillgjord fånig röst...
Fånig röst eller ej, Jag var fan mig snygg idag!

Tuffa män och snälla pojkar

Jag har funderat på hur det kommer sig att jag alltid finner de där "tuffa" killarna mer intressanta än de där snälla och roliga killarna. Jag brukar av någon anledning finna de där männen som enligt aftonbladet har längre ringfinger än pekfinger (mer testosteron i foster stadiet) de där männen med tatueringar, de som skämtar på andras bekostnad, blir irriterade lätt, kör över svaga, mucho macho manbojumbo... karlakarlar mer intressanta i alla fall vid första ögonkastet.
Kanske är det så att jag tror att jag kan förändra de killarna, göra om dem, hitta den där snälla pojken någonstans där under all hård dåligskämt yta? Kanske tror jag att jag ska vara den som förändrar machot till något mjukt och då blir jag hjälte och så mycket mera speciell?
Rent självbevarelsedriftigt så borde alla kvinnor falla för den där mjuka, snälla, roliga pojken. Han som inget annat vill än få sin partner att må bra, "älskling, jag ser den filmen du vill se"-killen. Men så fungerar inte många av kvinnorna, vi faller inte för killen som kan citera Sex and the city eller gärna kollar på Ugley Betty istället för fotboll. Nej vi faller för den där slusken som redan bänkat sig framför tv med grabbgänget och ett sexpack folköl.

Vilken tur då att jag har kommit över den där sökande fasen och istället finner mig med de valen jag redan fattat. För det finns egentligen inga "crazy in loves" utan endast aktiva val. Någonstans har jag mina värderingar, även om det är djupt begravna och där bredvid värderingarna sitter ideal-killen/tjejen tätt intill och fungerar som mätsticka när vi möter nya människor.

massa länkar letar mig bort

Jag borde jobba... eller förbereda mig inför "snow leopard-demon" imorgon... men istället så ramlar jag runt på wikipedia. Det är så lätt att googla på något sen komma in på wikipedia där efter klicka på lite länkar och sen klicka på lite fler länkar. Läsa om psykiska sjukdomar, diktatorer, instrument, dvärgväxt, poeter, -ismer, albino osv. En hel värld av "onödigt vetande" öppnar sig och jag är fast i timmar. Jag är fast de timmar som jag egentligen skulle lagt på att förbereda mig. Nu ska jag försöka ännu engång att ta mig an min demo inför imorgon. Jag har valt att demonstrera safari och dess små finesser... ja ja har kanske kommit en bit på vägen genom att i alla fall öppna upp safari :)
Jag surfar på allt

Semeldagen?

Vilken dag är semeldagen?
Jag och Zin ska fira den idag, med semlor, klänning och te.

beach 2013

Lite skämtsamt berättade jag på jobbet att jag börjat träna och att jag satsar på att komma i form beach 2013.
Skämtet var inte så långt ifrån sanningen. Idag så köpte jag en våg och jag blev chockad över att jag väger 10 kilo mer än "min vikt" jag vägde 5 kilo mer än jag trodde och jag väger lika mycket som jag gjorde när jag var gravid i 5mån...
Nej skämtet har nu blivit en sanning. Fortsätter jag äta mina nattmackor, START till frukost och nudlar till lunch så kommer det bli en rund Angelica på beachen 2011 och en fet Angelica beach 2013

Ny lista: Saker som ska göras i februari

 • Bestämma larm för huset
 • Kolla annan hundförsäkring
 • Skaffa datorväska
 • Söka nytt dagis till Lola
 • Få in träningsrutin
 • Sluta käka socker/godis på vardagar
 • Fixa håret
 • Isolera röret i källaren
 • Fixa ny inneboende
 • Skicka in papper till f.kassan
 • Sortera klart mina bilder i iPhoto
 • ha 9000 asto poäng
 • Skor till Maia
 • Sy kudde till Lolas stol
 • Lämna in mobilen på lagning
fortsättning följer....

min Maia

Jag har en sån där amstaff eller rättare sagt en American staffordshire terrier. Vissa kallar den rasen för underbar familjehund andra för kamphund. Själv väljer jag att kalla min hund för Maia, ibland Maja-baja, Milkey, lilla-gumman, tjejen men oftast bara Maia. För mig är hon ingen kamphund och jag associerar henne inte med hundar som slåss. Då jag själv har väldigt livlig fantasi så kan jag ändå förstå... Träffar jag någon som heter Muhammed Ali tänker jag genast på boxning och det leder till att jag tänker på Tyson och att bita av motståndares öron. Visst är det lite långsökt men jag minns hur stort det var och hur mkt man kunde läsa om det i tidningar och dokumentärer som handlar om Tyson så tas det upp om hur han bet av en motståndares öra. Jag har i mitt media uppsug skadas och kan inte sluta att associera Mike Tyson med öronstympning.
Örons som spottas ut, blod som rinner, aj fy fan va ont!
Mediasbild som visas av pitbull och amstaff är ofta hundar som attackerar andra hundar, sönder slitna öron, blod, usch fy fan va läskigt... Så jag med min livliga fantasi har förståelse för människor som inte kan hjälpa att det automatiskt relaterar till de hemska artiklar som matas in i hjärnan.
Men jag måste välja om, jag kan inte låta Tysons öronhugg färga mig och låta det styra min bild kring boxning och människor som heter Muhammed Ali. Jag måste tillåta mig själv att göra min egna uppfattning om boxning och det kan jag endast göra genom att inte låta media eller saker jag "hört på stan" ligga som en dimma och störa. För lika knäpp att associera boxare med avbitna öron är det att associera min hund med hundkamp och söndertrasade vovvar.
Här badar mina två monster.