Ner i tunnan sa Sverker

Så nu har jag slängt aktivitetskalendern, gick in för den alldeles för mycket. Ville helst av allt göra varenda uppgift till ett livslångtprojekt. Tillbaka till att göra ingenting igen. Ingenting.
Saknar bok-jäveln.
Den var så kul.


Ut i kylan!

På med halsduk och mössa!
Nu ska det demonstreras!
Vaknade tidigt idag och är pigg!
Herrejevlar vad jag känner mig på topp idag!
Ja jag blir snabbt kär, snabbt arg, men det går över snabbt!

Dub I Dub

Ja...
Jag minns när vi eldade upp luntan av papper. De papper som symboliserade de gamla blev till aska och nu började det nya.
Jag var glad, jag mådde bra, ja jag kan kalla det lycklig när jag såg papprerna vrida sig i lågorna och förvandlas till grå aska. Vi kramades, nu var det dags för det nya.
Visst är det svårt att starta något nytt när det gamla bagaget fortfarande väger tungt. Det är som att skynda sig till tåget med en rullväska med trasigt hjul. Korta stunder går det bra att balansera på ena hjulet, korta stunder går det bra att dra den tunga väskan efter sig. När väskans ensamma hjul träffar en sten eller trottoarkant måste man vara stark och snabb, balansera rätt för att väskan inte ska välta.
Väskan välte av en liten liten sten, det var inte något stort som en trottoarkant utan ett litet korn som fick hjulet ur balans. Som fick oss att tappa styrkan. Det krävs tålamod att dra en väska med bara ett hjul och det kräv tilliten på att fram kommer vi komma.
Känns konstigt att helt plötsligt är värme och kärlek nu tillbaka till en ensam säng. Så snabbt det gick och inte smygande. Så plötsligt det skedde och inte i samförstånd.
Varför packa för en månad när det bara blir en weekend.


I cant hug every cat
enjoy!

Gammal tant...

Jag anade det redan i början av veckan. För det var då som jag fick för mig att jag var tvungen att googla på "anti-rynkkrämer bäst i test" Jag börjar bli gammal.
På min lunch rast smög jag in på Åhlens och smet in mellan hyllorna. Från golv till tak fanns det olika mirakel krämer som lovade slät och fastarehy. Jag vred och vände på burkar och tuber, kollade prislappar och försökte göra mig osynlig.
-Kan jag hjälpa dig med något? hörs det en röst bakom mig. Jag är övertygad om att hon egentligen bara ville uppmärksamma mig på att hon hade koll på att jag stod där bakom hyllorna och ser att jag inte snor med mig något. Vissa krämer var nämligen väldigt dyra och med luvan uppdragen överhuvudet såg jag nog inte ut som den mest förtroendegivande personen. Jag tog två krämer som hade fin burk, en nattkräm och en dagkräm. I kassan tittade de inte alls konstigt på mig när jag skulle betala vilket jag tog som en bekräftelse på "att jag måste se ut att ha behov av sånna krämer"
Gick tillbaka till jobbet med skuld-påsen.
Jag behöver alltid visa leg på systemet och fick i sommras visa leg när jag skulle köpa redbull så min oro är att en morgon kommer jag vakna upp och se ut som 40år, som om de där åren med tonnårsansikte straffat sig med en extrem snabb åldring.
Imorse ringde jag till VC för jag hade hoppats få en tid hos läkaren för att kolla upp min huvudvärk och domningar i benen. Huvudvärken har jag haft i 1 1/2 vecka och domningarna i 5 månader. Först trodde man att domningarna berodde på tidigare medicin och skulle försvinna men nu verkar det som jag fått en nerv i kläm. Ingen tid blev det hos läkaren utan jag fick istället uppmaningen att kontakta sjukgymnast, börja använda stödstrumpor och boka tid hos massör. Jag hatar massage, så det tänker jag inte boka. Jag verkligen hatar massage, det gör ont i mig.
-Ja nu låter det som om jag pratar med en 50åring. påpekade distrikssköterskan själv i telefon.
Jag börjar bli gammal... från 28 till 50 på en natt.

Dag 9

"Gör något med frukosten innan du äter den"
Ja vad kan jag göra då?
Knyta fast ett snöre och släpa den efter mig, kasta den i taket och se om den fastnar, pulverisera den för att sen inhalera den?
Nej det blev klassiskt lek och larv istället.
Försökte bygga ett hus med frukosten men resultatet liknade inte ens en koja...
Min vän som kom hit och tillagade frukosten med mig tyckte att själva tillagningen var tillräcklig.
Älska mat, älska frukost, älska fattigariddare

Dag 8

"Förvandla en gammal bok till något nytt"
Jag är väldigt förtjust i paper mache så det var bara att leta fram tapetklister och riva sönder boken. Det bidde en lampskärm istället för den där tråkiga boken "Mia" eller vad den heter. Är inte så jättenöjde med resultatet eftersom jag tog lite för många lager "sidor" men nu har jag blivit en erfarenhet rikare i min lamptillverkning.
När julstjärnan åker ner åker min nya lampskärm upp!
Julstjärnan får hänga där ett tag till (för den var ju Dillons favorit)

Dag 7

"Gör en schablon och använd den"
Jag har gjort en schablon men jag har inte använt den... Jag lägger upp inlägget ändå och kommer lägga till en bild senare när jag använt schablonen. Inlägget läggs upp nu enbart för att det ska bli rätt i ordningen. Jag tycker inte om när saker å ting har en självklar ordning som sedn inte lev upp till. Muggar som kan staplas ska staplas, skorna ska stå i skohyllan, "sked gaffel kniv" är ordningen i besticklådan inget annat, sortera disken i diskmaskinen så slipper man söla onödigt mycket i den rena disken. När det inte finns en skohylla blir jag väldigt slarvig, när besticken ligger huller om buller i diskmaskinen måste jag sortera dem...
Det är nu jag vill leta efter olika anledningar till varför jag inte genomfört min uppgift eftersom jag tar boken på ett väldigt stort allvar. Jag känner inget tvång att uppdatera bloggen med vad jag gör eller har gjort i aktivitetskalendern då jag dokumenterar på egenhand i skrivboken och med bilder. Jag var på väg ut för att använda min schablon. Jag hade gjort snöflingor som jag tänkte spraya på asfalten, lite "eftersom det inte kommer någon snö kan jag fixa flingorna istället" När jag skulle ge mig ut så kände jag starkt att det var fel eftersom det inte är lagligt att dekorera det gemensamma utrymmet. När jag övervann den rädslan så kom regnet och nu idag kom snön.
Jag skjuter fram min målning tills jag ser barmark igen... fegis!

Dag 6

"arbeta med den första frukt eller grönsak du ser"
Öppnade kylskåpet där fanns det morötter...
bilden får tala för sig själv.

Dag 5

"Ta en femminuterspromenad och använd något du hittar på vägen. Lämna kvar det så någon annan kan hitta det."
Igår kom jag hem och hade migrän delux! Orkade inte uppdatera något igår... så idag kommer resultatet av uppgift 5 (foton tagna med min iphone)
Hittade lite metallskrot vid vattentornet som ligger en bit bort från huset. Kilade fast det långa metallbandet i berget och böjde till det till någon konstig (nästan penisliknande) figur.
Hittade oxå rostigt armeringsjärn och delar från en cykel som jag böjde till till en figur med fyra ben. Nyckeln och kedjan jag hittade fick vila på en av figurerna.
Finns att skåda vid vattentornet i K-dala, obs under begränsad tid!

Dag 4

"tillverka något av papper, men utan att använda sax eller klister och utan att rita på det... (nej, man måste inte kunna origami)"
Grejen är den att jag kan origami... jag är ganska duktig på det.
När jag var 10 år lånade jag en bok om origami från bokbussen. Mina klasskamrater lånade böcker med massa text och fiktion, men jag var inte den som hade den bästa läsförståelsen... Jag lånade hellre faktaböcker om Dracula, Marsvin och origami.
De figurerna jag vikt idag har jag vikt från mitt minne. Det är figurer jag kan vika i sömnen... något jag kunnat i snart 20 år...
"Angelica, när du var liten hade du inga kompisar då?" frågade en gammal elev när jag berättade att jag lärde mig origami som barn.

Dag 3

(Egentligen uppgift 5 men jag bytte med 3 pga förvirring...)
"Vad samlar du på? Jobba med en samling du har hemma."
Jag samlar på skor.
Så jag letade upp alla skor och putsade de som behövde/kan putsas, tvättade av de som var smutsiga och har samlat ihop de som behövs klackas om och lämnas in hos skomakaren för lite kärlek.
46 blandade par, Keen, Timberland, DC, Vans, Converse, Martens, Turpjäxa, Docksta, Lusifer, Sneaky steve, Nike och massa blandade pumps, stövlar och träningsskor... (har ett till par gummistövlar och svarta ballerina men de fick inte vara med)
Nu är de fina och sorterade. Pumpsen i askar, tygskorna i lådor, träningsskorna i garderoben, kängor och blandat skit i hallen.

Är vi ett par?

Detta som nu kommer att läsas är något som hände för kanske två månader sedan...
Jag har inte skrivit om det utan bara tänkt.
"-Du, det känns som om vi håller på att bli ihop?
-Men, kan vi inte bara låta saker å ting vara som det är. Jag vill inte sätta något namn på det. svarar jag.
Visst känns det bättre och bättre för varje gång vi ses. Visst vill jag ses oftare och oftare. Fler utflykter, längre promenader utan mål, senare kvällar som möter morgonen. Visst vill jag det!
Det här året har det hänt så mycket.
Det började redan skiftet mellan 2010/2011. Så ont jag hade i hjärtat då. Sen kom skiljsmässobeslutet även det var svårt. Nytt jobb. Nya vänner. Män som jag gillade som inte gillade mig. Män som gillade mig som inte jag gillade. Mormor dog. Mormor dog! Fyllor, usch ja. Födelsedag. Nytt dagis för barnet. Ensam semester. Slutade med mina 4 olika antidep. Fick strul med hunden. Dagis krångel. Sen nu du.
Nej jag vet inte om jag är redo, jag vet inte om jag orkar. Inte detta året. Kanske 2012 blir året jag orkar?"

Nu är det 2012 och jag känner att jag orkar!

btw inlägget jag skrev 3/12 "Det som gjorde" skrev jag utifrån en av mina tankar som kom upp, inget som egentligen spelar roll eller har betydelse idag.

Balsam...

Jag förstår inte riktigt det där med tjejer som måste lägga upp "fixade" och redigerade bilder på sig själv i bloggar, på facebook och kontaktannonser.
Känns lite som falsk marknadsföring. Som en såndär vaderad push-up bh med extra allt!
Hur gör tjejer som har sådan BH på sig när de följer med/släpar hem ngn från krogen?
Har de sex med BH på?
Badaboom!
Jättepattar eller vänta... vad hände där när BHn ramla till golvet? ramlade dina pattar efter? Det hänger något över din navel!!!
Jag provade en såndär megadupersupervaderad sak... ja BH eller bombshell som det heter. Nej, usch inget för mig. Nöjer mig med att fejka mitt hår ibland. Platta det som egentligen står åt alla håll.
Idag insåg jag att balsamet var slut... Inte visste jag hur mycket balsam förändrade mitt hår.
Ja så här ser jag ut när jag duschat utan Björn Axen...
Snacka om falsk marknadsföring!

Dag 2

"Vilket är ditt favorit djur? Använd det som inspiration."
Mitt favorit djur är hund, jag valde att göra ett tassavtryck av min Maia.
Det tog långtid för gipset att torka och jag är inte riktigt klar än... ska slipa lite och fixa ramen (som jag inte målat än pga att jag använde den att gjuta i)
Det är lätt att göra ett avtryck.
Gör en saltdeg (trolldeg)
Har man en ram som motivet ska sitta i plastar man in ramen med gladpack och bygger upp med pappbitar längskanterna så gipset inte rinner ut.
Tryck ut degen i ramen, tryck tassen/handen/saken i degen. Lyft upp och häll i gipset.
Bästa sättet att blanda gips är i plastpåse!!! Häll i 2 delar pulver en del vatten och blanda runt. Inge kladd eller klet. Bara att slänga det som blir över sedan, ingen disk och det är inte ok att spola ner gips i handfatet!

Dag 1

"Det första steget är det svåraste, så börja i liten skala och gör något som får plats i din handflata. Användmaterial som finns i närheten"
Jag tittade mig runt och såg mitt akvarell block och en sax.
Detta är resultatet:

Kreativitetskalendern, 365 sätt att förändra ditt liv.

Jag fick en kreativitetskalender i julklapp. I den så har man en kreativuppgift att lösa varje dag. Jag tänker inte gå in mer på boken utan bara konstatera att min blogg kommer förändras och handla mycket om den uppgiften jag fått för dagen.