Till Cafe

Så, då ska man iväg och fika snart... Känns som om jag inte varit i större sociala sammanhang på flera veckor, känslan bekräftar dessvärre sanningen. Jag har hållt mig gömd här i lägenheten bortsett från de få gånger jag varit tvungen att åka till stan eller träffat taxen och hennes matte.
Hur gör man då när man ska ut och träffa folk?
Jag vet att jag borde kamma håret, kanske ska sätta på en ren tröja. Byxorna tänker jag inte byta trots att de är fläckiga, för vem fan bryr sig om mina byxor och om någon stör sig på mina fläckar så kan jag rekommendera en bra psykolog!

Tyst mobil jävel!

Mobilen bara ringer och ringer.
Jag brukar ha den på ljudlöst men eftersom jag ofta lägger mobilen på något smart ställe och måste leta i timmar för att hitta den så har det varit en fördel att ha ljudet på så jag kan be min man ringa efter den.
Nackdelen med att ha på ljudet är att jag hör den när den ringer. Jag hatar att höra mobilen ringa. Jag vill verkligen inte prata med någon, i alla fall inte i telefon. Det är inte självklart att bara för att jag har mobil att jag då hela tiden kan vara "mobil" och prata. Nu när dotter är sjuk så orkar jag inte prata med någon och det är inte säkert att jag har möjlighet att svara eftersom hon tar så mycket av min uppmärksamhet.
Mobil sluta ringa! Tyst!

Varför vakna hösten 2010

Anledningar till att jag kliver upp på morgonen hösten 2010
  • Jag måste eftersom jag har en dotter
  • Jag vill gå ut med hunden
  • Jag vill dricka kaffe
Ja fler anledningar finns det inte för tillfället...

Nej jag vill inte blogga om vad jag har på mig

Jag gjorde ett litet försök att blogga om mode... eller rättare sagt vad jag hade på mig för stunden.
Jag vet att man kan alltid framföra saker på flera sätt och jag försökte föreställa mig hur en livsstils/modebloggerska skulle uttryckt sig och där av mitt resultat som går att läsa nedan.
När det gäller kläder och mode så har jag inte så stor koll. I dagsläget brukar jag klä på mig det som ligger närmast sängen och då brukar jag oftas hasa runt här hemma i samma "trasor" dag ut och dag in. Man skulle kunna tro att jag är mammaledig och hamnat i någon sorts amnings-koma* men så är inte fallet. Jag är helt enkelt slö och orkar inte besluta om så irrelevanta saker som vad jag ska ha på mig. Eller det är inte hela sanningen... jag vill tillägga att efter min jakt på det perfekte chokladbolls receptet har jag gått upp lite granna i vikt, men det är något som jag håller på att åtgärda.
Viktigt för mig nu är att jag har kläder som passar och då menar jag passar min kropp och den aktivitet jag utför. Veckan som passerat har jag ägnat åt att vara med min sjuka dotter och vara med min hund, klädvalet har varit enkelt; sträck ut handen, plocka upp det som ligger på golvet vid sängen, om det klarar av snifftestet är det bara att klä på sig. Min hund gillar mig oavsett vad jag har på mig och dottern är så förkyld så hon blir glad om jag har på mig ngt som hon kan snora på utan att mamma blir irriterad.
Så dagens outfit då?
Jeans, t-shirt och luvtröja (jag var tvungen att kolla om jag hade t-shirt eller linne sån koll har jag)

Amningskoma
även kallat Amningsförrvirning, Amningsvirrig. Är det tillstånd många mammor upplever när de ammar. Tillståndet leder inte till farliga följdsjukdomar och försvinner vanligtvis i samband med att amning upphör. Symtomen är många och kan i värsta fall leda till svåra skador och olyckor. Vanligt är att man glömmer självklara saker som; portkod, pinkod, kamma håret, borsta tänderna, använda deo, att spisen är på. Det är inte ovanligt att personer som lider av amningskoma tappar perspektivet på tid och rum, dagar ses smälta samman och förbli en enda lång evighet. Upptäcker du att någon i din närhet drabbats kan du underlätta genom att ta ungen så den drabbade får duscha och bajsa ifred.

Dagens morgonoutfit!


Hej alla blogg läsare <3 <3
Idag har jag valt en mysig kofta som jag köpt på HM! Bara sååå mysig *hi hi hi*
Har satt upp håret i en tofs! enkelt å snyggt å praktiskt! :PppPPpP
OMG!
å sen har min hund på tikskydd eftersom hon typ har mens som jag köpt på arken zoo LOL :PPppppPpp
Nu ska jag typ kolla in heta grejer, alltså kläder å sånt oxå mode å heta kändisar *hihi*

bli populär

Har insett att jag inte har så många träffar på min blogg... förstår att de bloggar som är "stora" är bloggar som handlar om mode, skönhet och kändisar.
Jag har inte så många vänner som är kändisar och även om jag hade det så tycker jag att det är fel att skriva om dem i min blogg.
Skönhet... skönhet... Jag har sett Skönheten och odjuret! Om jag skriver om det räknas min blogg som en skönhetsblogg då?
Mode... Ja det är precis vad tidningen i Ugly Betty heter och den serien gillade jag ju. Ugly Bettys sänds inte längre så ska jag blogga om det kommer jag vara lite ouppdaterad, men å andra sidan kanske man kan kalla bloggen för en retroblogg då.
Ska senare idag göra mitt första försök som modebloggerska!
eller skönhet och kändisar?

Fler poliser under Ramadan?

Har precis sett på en dokumentär om det nya riksdagspartiet Sverigedemokraterna och den har väckt en hel del tankar.
Är det så som Sverigedemokraterna påstår? Att denna vad det nu är Islamiseringen måste stoppas? och vad är den här kulturberikningen som det pratas om? Behövs det skärpt beredskap under ramadan?
Är kulturberikning att alla barnen i skolan ska få gå på minst ett museibesök och teaterbesök per läsår eller planeras det att receptet på Baklava ska finnas med i nästa upplaga av "Sju sorters kakor"?  (Ja tack!)

Efter att googlat Islamisering och läst lite så förstår jag att Islamisering innebär att ett land anpassas till muslimska förhållanden (och vad det är vet jag inte riktigt) men jag tror att det ordet uppkom efter en rädsla av att muslimer ska särbehandlas och få fördelar. Rädslan handlar inte om klassiska rädslan över att dottern Inga dejtar heta Mohammed, utan rädslan är att Sverige ska ge mer plats åt en annan kultur till bekostnad av svensk kultur och tradition.
Om jag leker lite med tanken att Eid al-fitr blir en helgdag eller rättare sagt tre eftersom Eid firas i tre dagar och "vi" Svenskar ska börjar fira Eid då förstår jag varför Sverigedemokraterna vill ha skärpt beredskap.
När "vi" Svenskar firar så gör "vi" det med klirr i glasen och kjolen över huvudet! Snapps till sillen, julöl, påsköl och Björn Rosenström. Iklädd små papphattar ska det tas både helan och halvan på kräftskivan. Fallossymbolen kläs med blommor och blad innan den blir centrum av en lustig dans, de som inte vågar dansa finner modet i botten på snappsglaset. För dem som inte fått uppleva Svenskmidsommar eller för er som helt enkelt inte minns rekommenderar jag den lite överdrivna IKEA reklamen
Nu är reklamen överdriven men lite känns igen


Om Eid skulle bli en helgdag(ar) och firas av "oss" på svenskt vis med kanske Eid-öl och snapps till Shish kebaben så håller jag med Sverigedemokraterna att det behövs skärpt beredskap under Ramadan. Sen om Sverige skulle sträcka sig längre och göra helgdag av Persiskt nyår Nouruz med till hörande Chaharshabe Suri och det skulle firas med svensk snapps bör även brandkåren ha skärpt beredskap.

Kulturberikning!

Kulturberika Sverige!
Receptet på Baklava i nästa upplaga av "Sju sorters kakor" tack!
och det hade inte varit helt fel med receptet på Halva men man kanske få ta ett recept i taget