Tar tillbaka...

Nej jag hatar inte män...
Jag är bara rädd för att jag hamnat i en självdestruktivspiral, där jag sätter mig själv i situationer som jag vet att jag mår dåligt av. Jag blir glad av de brödsmulor som slängs till mig och väntar troget kvar för snart kanske det kommer en hel limpa!
Där sitter jag i min pöl och väntar och väntar. När jag är på väg att ge mig av till nästa pöl kommer det lite smulor igen som håller mig kvar, för snart kanske det kommer en limpa!
Det kommer ingen limpa.
Det kommer inget större än smulor.
I pölen sitter jag och funderar om det är så här det ska vara?
Jag vill ha mera än torra smulor. När jag försöker ge mig av och flyga iväg till en annan pöl upptäcker jag att jag blivit vingklippt och det är ett högtstaket runt min pöl. Smulorna slutar komma, jag får nöja mig med att titta på när änderna i pölen bredvid blir matade
och vet ni vad!?
De får en hel LIMPA!

Manshat!

Jag hatar män!
Jag hatar män!
"Nämen Angelica, bara för att de flesta män du träffat är dumma i huvudet behöver det inte innebära att alla är det!"
Nej ok. Det är väl mig det är fel på då!
Jag tror inte det är så att jag drar till mig idioter.. jag tror att det är så att jag stöter bort de där roliga, snälla, fina, omtänksamma männen.
Har träffat bra män oxå, men var är de nu??
Jag hatar män!
De säger att de är feminister men efter två öl kan de endast få fram "Duu e så schnygg, faan va schexig du e, duu vet du om att du e såå schnygg?" ytliga jävlar.
De säger att de ska ringa men gör det aldrig.
De presenterar inte mig för kompisen som vi stått och snackat med en kvart.
De ljuger!
De lämnar skäggrester i handfatet
De tänker med det lilla huvudet, ja det huvudet där nere
De accepterar inte ett nej utan man måste säga nej tusen gånger följt av en pungspark för att de ska förstå att "Nej det är inte ok att nypa min bak"
De ger bara komplimanger om utseendet
De vill bara träffas om det finns öl inblandat
De ändrar sig hela tiden
De säger att de älskar en men sen går de hem med .... ja jag vågar inte skriva det

Vakna med dig mitt hjärta

Jag vaknar av att jag är den stora skeden och du den lilla. Känner efter i ryggen och konstaterar att så här har vi nog sovit hela kvällen, varför skulle jag annars känna mig så stel.
Du ligger i min famn.
Jag tycker inte om att vara den storaskeden jag föredrar att vara den lilla som blir omsluten men med dig så spelar skedstoleken ingen roll.
Snarkningarna som jag somnade till igår för fortfarande kvar; ytliga, små och försiktiga snarkningar. Andetagen är långsamma och tunga, jag älskar ljudet av sömn det är så rogivande.
Jag tittar på dig där du sover, drar handen genom din morgonfrisyr. Nu är det dags för mig att vända mig om, ryggen klarar inte denna liggställning mera. Hinner bara ligga vänd ifrån dig någon minut innan jag märker att du vaknar och med din hesa morgonröst säger:
-Mamma, titta bolibompa.

Är det sannt!!

Finns det män som går på dessa annonser??
Vilka studier visar att Ryskakvinnor är attraherade av västerländskamän?
När blev Ryssland "exotic"?
Vem tycker ryska är en sexig dialekt?
Blir så förvirrad att jag nästan känner mig tvungen att skaffa en inloggning på en dejtingsite där jag utger mig för att vara en rysktjej, som dyrkar män och vill dejta dig, DIG!

Har en krasslig dotter

Är detta en vanlig konversation med sjuk (snart) 3åring?
-Älskling, ska vi pussla?
-Näj. säger dottern
-Men ska vi gå upp och leka på ditt rum då?
-Näj.
-Vi kan ju baka, vill du baka hjärtat?
-Näj.
-Vad vill du göra då?
-Näj...
-Vill du inte göra något?
-Se på hästen (då menar hon Spirit, hästen från vildmarken och hon såg den för 15 min sedan)
Jag rättar till kuddarna och gör det mysigt i sängen. Startar filmen på 15" och tänker här ska det förkyldning-mysas.
-Näj mamma, inte datorn! Se på tvn!
Jag startar filmen på TVn istället och då kommer nästa krav.
-Mamma, låta! Mamma sätta på ljudet!
Jaha... då vill ungen ha surroundljud, det duger inte med ljud bara från TVn.
Är alla barn så petiga när de är sjuka?

Ingen mobil :)

Min mobil har inte mått riktigt bra på väldigt länge... jag har tänkt "ja men jag härdar ut för snart kommer säkert iphone 5" Det bliv ingen femma utan en 4s
Lite grinig och sur ringde jag upp min operatör och tjurade över att jag är bunden i två år men telefonen har ta mig fan bara ett års garanti! Min mobil fungerar hjälpligt att ringa på och varannat sms går inte iväg utan fastnar någonstans på vägen. Jag trodde att det bara var ett års garanti så gjorde mig av med kvittot och började hata, hata mobiler!
"Men du, det är två årsgaranti på din mobil" sa rösten i andra änden.
Oj då
Nu är telefonen på lagning och jag kommer vara mobil-fri i tre veckor för lånemobil fanns det inte inne.
Jag funderar på att koppla in en "riktig"telefon hemma istället eller riktig å riktig, en hamburgare telefon!
På lördag ska jag ut å secondhanda lite jag hoppas på att hitta en snygg bakelit telefon. Gör jag inte det ska jag klicka hem en hamburgare att prata i!

Kolla f*ttan tjejer!

450 kvinnor får varje år beskedet att de drabbats av livmoderhalscanser, av dem avlider ca 150 (ett medeltal 2004-2008)

Cellförändringar i livmoderhalsen kan leda till cancer. Varje år skickas nästan 40 000 tunga brev ut till Svenska kvinnor, ett brev som berättar att adressaten har en förändring i livmoderhalsen. Ibland kan förändringen läka ut av sig själv men vissa behöver behandling. När förändringen upptäckts i tid är det ingen fara ofta krävs det bara ett kirurgiskt ingrepp följt av att lämna cellprov kontinuerligt de kommande åren.

Jag har fått ett sådant tungt brev, jag har genomgått ett litet ingrepp. 2006 tog jag bort min cellförändring, en liten klump på 2 cm i diameter. Efter det följde täta kontroller, efter ett år av kontroller var tredje månad sa läkaren att det räckte med en koll om året.

Förra veckan var jag på cellprovtagning igen, svaret på den provtagningen får jag om 4 veckor. Ser allt bra ut så kommer jag bara behöva gå vart tredje år dvs när jag blir kallad. I Sverige har vi ett program där alla kvinnor över 23 blir kallade till cellprov, jag tycker alla kvinnor ska gå! Min cellförändring upptäcktes inte för att jag hade symtom utan för att jag gick på min kontroll.

Tjejer släng inte kallelsen i pappersinsamlingen!

 


Ligga schysst!

På metro.se går det att se det vinnande bidraget i tävlingen "Ligga schysst"
Det är en helt underbar film gjord av Sunna Ardal och Moa Ström som handlar om att ligga med någon man tycker om.
Titta på filmen! "Ligga schysst"
Helt fantastiskt bra! Vill bara ut och hitta någon att tycka om!
Jag förstår inte varför jag ska gå hem med någon jag aldrig träffat tidigare och rullar runt, fastna i lakanen och klibba fast vid någon annans hud... (usch svett och kroppsvätskor) tänk om det visar sig att det är en galning? Psyko? Mitt omdöme är nämligen inte det bästa efter en öl eller två (eller fyra)
De tre senaste killarna jag följt med hem har jag inte legat med, har inte känt att det har varit intressant för fortplantat mig har jag redan klarat av och jag har min egna regel om att jag inte ligger med en kille som jag inte tidigare träffat. Istället har det blivit tv-spel och prat till tidigmorgon. Att ångra att det inte blev sex går lätt att åtgärda i efterhand men att ta tillbaka ett knull jag ångrar går inte, nej det går inte!
Gjort är gjort. Men missar man tåget går det alltid att ta nästa!
Nej ligga schysst är det som lockar!

Dags för facebook?

Min mobil fungerar inte tillfredställande... den fungerar för tillfället som en ipod touch... jag kan surfa på trådlöstnätverk, lyssna på musik och leka med mina appar. Men ringa eller sms fungerar bara ibland. Ganska skönt att inte kunna bli nådd ibland men nu börjar det bli tråkigt.

Serien bron

Nu på svt kan man följa serien Bron.
Det börjar med att en kvinna hittas mördad Öresundsbron, överkroppen ligger i Sverige och underkroppen ligger i Danmark. Den svenska kriminalaren Saga förs samman med den danska kriminalaren Martin och tillsammans startar det jakten på mördaren. Saga verkar ha någon form av autism/asperger eller så är hon som vi svenskar är; regelrätta, svårt med socialakoder, specialintressen, tar allt bokstavligt...
Martin är motsattsen, han är glad, öppen, högljud, rakt på sak, tar plats. Ja kanske så som danskar är?
Det jag stör mig på i serien är att få av karaktärerna pratar skånska! Serien utspelar sig till stor del i Malmö men de flesta karaktärerna pratar rikssvenska. Det är även inte trovärdigt när alla i serien förstår vad den där dansken säger, i serien faller danska naturligt för alla svenskar, skumt!

Oh what’s the cure for bad decisions?