Everybody fucks

Lyssnar på System of a down - Violent pornography
Idag har jag varit på Liseberg med lilla familjen, dvs med min dotter.
Ibland, faktiskt ganska ofta är det jobbigt att vara förälder. Tänka på att inte svära så dottern hör, laga mat som är hälsosam och dessutom som dottern gillar (ibland känns det som det hade varit lättare att bygga en rymdraket än att laga mat till dottern) sen ska det brottas på med kläderna, leta reda på regnkläder som ligger någonstans, leta reda på nappen, stå ut med skrik, alltid ha packad skötväskan, inte få någon egentid, sätta tydliga gränser, vara konsekvent, bygga med duplo, främja barnets språkutveckling, trösta när litet finger kommit i kläm, orka vara bollibomap rolig även när natten bestått av mardrömmar och kass sömn (som är så återkommande), planera hämtning/lämning på dagis, sen ska jag städa, tvätta, diska sen + det den ständiga ångesten om att jag borde göra mer, borde vara lite bättre mamma...
Besöket på Liseberg var underbart! Det ord som dottern använt sig flitigast av idag är "roligt" och roligt har vi verkligen haft! Vi har åkt allt som hon får åka. Dessvärre är de hon får åka mest snurr-karuseller. Barnkaruseller går runt, runt, runt... och i en evighet! Jag har inga problem att åka balder, spinrock och alla de där vuxen karusellerna men att sitta i en liten kopp som snurrar runt runt är jobbigt! Dotterns breda leende har hjälpt mig från att inte kräkas efter varje tur. Hennes glädjetjut har fått mig att känna att det är inte alltid jobbigt att vara förälder, det kan även vara förbannat skoj! Även när dottern åkte en karusell själv och jag stod och tittade på så njöt jag! Att se henne så fylld till bredden av "roligt" fick mig att må så bra ända in i mamma-själen!
Det är verkligen skoj att vara mamma! Det som sätter krokben för mitt föräldrarskap är endast mig själv, med kass inställning blir det en kass utgång. Om jag istället ser förbi den lilla kropp och mina bedömningar så kan jag se en underbar person som är rolig att umgås med.
Nästa helg ska jag och dottern på naturhistoriska! Det ser jag fram emot!

Kommentarer
Postat av: A N G E L I J N A

http://youtu.be/Y8uKAZvZi6k, lyssna,gilla (om du tycker om det vill säga) släng gärna in en kommentar också om du har tid och lust, skulle vara så sjukt snällt :)

2011-05-17 @ 20:46:54
URL: http://angelijnas.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback