låna en livmoder

I dagens metro kunde man läsa om att det i kändisvärlden blir vanligare med surrogatmammor. Kändisar som Nicole Kidman, SJ Parker och gay-paret Harris-Butaka har valt att använda sig av en annan kvinnas livmoder för att kunna få litet tillskott till familjen. Jag förstår att för Harris-Butaka är det omöjligt att få "egna" barn utan hjälp av en kvinna och det är då lättare att använda sig av en surrogatmamma istället. Men hur är det med de andra två då?
Både SJ parker och N.Kidman är kvinnor. Kanske har de svårt att bli gravida, kanske är de infertila?
eller är det så att de inte vill i 9 månader "låna" ut sin kropp åt ett barn? Kanske har det lite för mkt på jobbet för att kunna gå på alla de där MVC undersökningarna? Kanske har de inte tid med svullna fötter, kräkningar, carpal tunnel syndrom, viktuppgång, spända pattar, hemorrojder,  foglossning, håravfall, sömnlöshet, gaser, förvärkar och allt det där andra som kommer efter förlossningen?
Ordet surrogat betyder ersättning och används ofta inom livsmedelsindustrin. När jag läser på wikipedia läser jag oxå att surrogat anses inte vara lika bra som originalet.
Så surrogatmamma är alltså en ersättnings mamma inte lika bra som originalet och det måste vara ersättning för att bära barnet själv. Men bara för att du bär ett barn så blir du inte en mamma, så ordet surrogat-mamma blir så otroligt konstigt, en ersättnings mamma. Borde inte det vara mer korrekt med surrogatlivmoder?
Som kändis kan du alltså kosta på dig att låna någon annans kropp istället för din. Som kändis har du då även råd att senare efter ungen levererats att ha en nanny som uppfostrar.
Kanske en allt i ett lösning?
Livmoder och nanny i ett! Där snackar jag att leva upp till ordet surrogatmamma!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback