Män orsaken till småbarnsolyckor?

Som gravid kvinna finns så mkt stöttning och man har 9 mån på sig att förbereda ett liv som förälder, ett liv som mamma.
MVC där man får fysisk och psykisk stöttning, chans att träffa andra kvinnor i samma situation och gratis läsa gravidtidningar som mest  handlar om kvinnors graviditet och förlossning. Det finns  mycket litteratur om kvinnors graviditet, det finns kurser, gravid-yoga, gravid-jympa, mammakläder, amningsforum, gravidpilates, vattengympa för gravida för att bara nämna en bråkdel.
Alla i din omgivning ser att du ska bli förälder den stora magen brukar väcka uppmärksamhet och många känslor.  Man bemöts som en mamma redan innan barnet är fött. Om det skulle gå åt helvete så får kvinnor veta att de har "förlossningsdepression", "amningspsykos" eller varför inte "anknytningsproblem" och det finns hjälp att få!

Vad finns till blivande fäder? Inte ens en positiv förebild att läsa om i media! Massa artiklar på hur dåliga papporna är som inte är hemma och nu senast en artikel om att barn råkar oftare ut för olyckor i hemmet när pappan är hemma. http://www.expressen.se/debatt/1.1930217/hemmapapporna-ar-livsfarliga-for-barnen
Det kan oxå vara så att när pappor börjar vara hemma har barnet oftast uppnått den åldern att den börjat gå och då oturligt nog når upp till spisen, borduken, bokhyllan...
Om en man inte orkar vara pappa hur blir det då? Får han diagnosen ”förlossningsdepression”? Blir han den som är orsaken till olyckor eller får veta "-Nej det e ju inte så lätt att vara pappa, du kanske ska jobba istället? överlämna ansvaret till mamman, ni får ju hjälpas åt."

Kommentarer
Postat av: Ulla

Läser gärna mer av dina reflektioner över föräldraskapet. Eller bristen på... Ovanstående borde läsas av fler.



Kram

2010-04-04 @ 10:08:01

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback