Vegetarisk vitchoklad panacotta

Idag är det midsommar och den obligatoriska jordgubbstårtan, sillen och nubben ska stå på bordet. Här hemma i huset hade jag inte tid med jordgubbstårta, gillar inte sill och nubben står jag över när jag har dottern.
Jag vill inte göra något halvdant, ska jag göra tårta ska den vara med egenhändigt gräddade bottnar och det hade jag inte ork med idag. Istället blev det en Vitchoklad panacotta med jordgubbar.


Här kommer receptet!

Ingredienser
1,5 tsk agar agarpulver (inte flingor!)
5 dl vispgrädde
100g vitchoklad
1 Vanlijstång el. 1 tsk vaniljsocker (vanilin funkar men det blir inte vackert prickigt då!

1. Dela vaniljsången och skrapa ur den och lägg stången och skrapet i en kastrull, häll på grädden och häll i agar agar, koka under omrörning i 4 min. Ta bort vaniljstången
2. Hacka chokladen. Stäng av plattan och häll i chokladen i gräddblandningen. Rör om tills chokladen smält och ta av från plattan.
3. Häll blandningen i 4st portions formar. Fungerar även bra med kaffekoppar.
4. Låt svalna i kylen minst 2 timmar
5. Dra med en vass kniv längst formens kant och stjälp upp på fat. Dekorera med skivade jordgubbar!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback