I'm sorry-Feist

I'm sorry
Two words I always think
After you've gone
When I realize I was acting all wrong

So selfish
Two words that could describe
Oh actions of mine
When patience is in short supply

We don't need to say goodbye
We don't need to fight and cry
Oh we, we could hold each other tight tonight

We're so helpless
We're slaves to our impulses
We're afraid of our emotions
And no one knows where the shore is
We're divided by the ocean
And the only thing I know is
That the answer isn't for us
No the answer isn't for us

I'm sorry
Two words I always think
Oh after you've gone
When I realize I was acting all wrong

We don't need to say goodbye
We don't need to fight and cry
We, we could hold each other tight tonight
Tonight
Tonight
Tonight
Tonight...

Åker imorgon!!!

Imorgon åker jag till Öin! Till Gotland! Hem!
Det är inte där jag för tillfället bor men det kommer alltid vara det som känns mest som "hem"
Jag har massa önskningar över vad jag vill göra!
Umgås med släkt och vänner
Åka till Stafvagård och köpa ost
Åka till vinodling
Åka till Träkumla rom
Kneipbyn
Stranden
Furillen
Få tag i Gotlands dricke
Måla huset
Gå runt ringmuren
Äta saffranspankaka
Bada i blå lagunen
Fika på Amalias
Promenera längs strandpromenaden
Gå genom kärleksporten
Klättra i ruiner
Smeka raukar
Springa i backarna på Ullahau
Jag ser nu att jag kommer inte hinna med allt, jag kommer vara tvungen att sålla. Gotland finns kvar och jag hoppas kunna åka dit till hösten. Kanske leta tryffel? På Gotland finns det nämligen tryffel och det odlas mandel och saffran :)
Vem behöver semesterresa till Frankrike, Spanien eller Italien? Gotland har fan det mesta!
Det ska bli underbart! Så underbart!
Blir tårögd när jag tänker på hur mycket jag längtar dit!
Har ni vägarna förbi Öin den kommande veckan hör av er så lovar jag att ta med er på safari!
Har ni inget att göra ta flyget och besök mig några dagar! Men bara några dagar! Jag åker till Gotland för att få andas och vara "ensam", ladda batterierna kanske är ett passande uttryck.
Puss å Kram!

Gillar inte att fylla år..

Imorse fick jag för mig att jag fyllde år... men jag hade kollat fel på datumet.
Phu! Ifrån att vara en ångestfylld dag blev jag ngr kilo lättare.
Jag tycker inte om att bli firad på min födelsedag. Jag tycker inte om att ha kalas.
Jag känner att förväntningarna på att man ska vara glad för att man fyller år är jobbiga. Min bittra misstänksamhet gräver i mig och jag funderar på varför någon vill gratta mig?
Är det för att vi sedan barnsben blivit uppfostrade med att när någon fyller år ska vi uppmärksamma den personen? Vi ska hitta en perfekt present, vara glada, i tid, skratta, äta tills vi får dåligt samvete, sjunga. Jag är en av många som river mitt hår när det är dags att åka på kalas, dels för att dagen kanske inte är den bästa och för att de i sista stunden fått ge mig ut på stan och hitta en födelsedagspresent som kan ge skenet av att jag känner personen jag ska gratta och lagt ner tid på att hitta något som passar.
Eller uppmärksammar vi personen för att vi tycker om den och bryr oss?
Varför vill någon fira mig?

Narkotika, knarka på människor

För att ett ämne ska bli narkotiakaklassat i Sverige ska ämnet klassas som: "För att klassas som narkotika ska ett ämne anses vara hälsofarligt samt beroendeframkallande eller euforiserande"
Mer om det och om det 5 punkterna som krävs går att läsa om på läkemedelsverkets hemsida -> knarkärbajs
När jag läser om olika droger slår det mig; faller inte vissa människor under dessa kategorier?
Finns det inte människor som får oss att känna oss eurforiska, beroende och hälso"dumma"?
Vi träffar dem och blir löjligt lyckliga, vill vill träffa dem om och om igen! sen som grädden på moset gör vi hälsofarliga saker för att få tag i euforin och kicken!
Jag har funderat på om jag ska narkotikaklassas...
Jag har under min vindruckna natt författat på ett brev till läkemedelsverket i önskan om att de ska narkotiaklassa mig själv för jag är fan skadlig för min omgivning, jag får människor att tillfälligt må bra för att sen lämna dem med ett beroende av nästa fix av Angelicc...
Än har jag inte hittat rätta formuleringen
Än vet jag inte vad som skulle kunna övertyga läkemedelsverket om att jag borde vara narkotikaklassad... att jag inte är bra för min omgivning.
Så i väntan på svar!
Come on and get your fix of Angelicc!

den sjungande tatueraren

Många av oss har hört talas om Den Nakna kocken, vissa av oss har sett Den Arga snickaren men har ni träffat Den Sjungande tatueraren?

Jag hade tillsammans med en kollega pratat om att jag ville tatuera mig och precis som när det gäller att klippa sig så vet jag inte vilket resultat jag är ute efter. Vid klippning går jag gärna till en "hårmodells uttagning" och säger "gör va ni vill" eller så går jag till frisören och säger "klipp mig, du vet säkert vad jag skulle passa i". När det kom till tatuering hade jag inte så många förslag på vad jag ville ha, jag skulle kunna tänka mig lite allt möjligt så länge som det blev snyggt gjort. Jag litar på att en frisör kan klippa och har en idee om vad som är snyggt och jag litar på att en tatuerare kan tatuera och har en idee om vad som är vackert. Kroppen är en förbrukningsvara och det gäller att ha skoj med den så länge som man har den!

En dag i butiken klev det in en kille som skulle köpa något, min kollega hintade om att kunden var tatuerare. Min tourettes-light satte in och jag mumla ur mig något till kunden att jag ville tatuera mig. Jag blev ombedd att skicka ett mail och dagen efter var mailet skickat.
Jag kände press på mig att jag var tvungen att bestämma mig för vad jag skulle göra och att det var tvungen att finnas en anledning till just ett specifikt motiv. Att tatuera sig ses av omvärlden som ett större ingrepp än en klippning. Det var inte lika lätt som att gå till frisören och säga "klipp mig, det är du som är frisör och borde kunna ditt jobb så pass bra att resultatet blir ok." det kändes som jag var tvungen att försvara mig och förklara för de i min närhet vad det var jag ville ha. Ältande fram å tillbaka kom jag fram till att jag ville ha något med blomman förgetmigej sen så var jag väldans öppen för förslag.
Vet inte riktigt vad jag skrev men resultatet efter mailväxling och något besök till studion har nu börja växa fram på min arm. Samma dag som jag skulle tatuera mig såg jag skissen, jag hade tidigare sagt att jag hade full tillit till honom som tatuerare så att se skissen i sig var kanske onödig, men en fin skiss var det!
Nu efter tre sittningar börjar blommorna att växa fram, det är som att se våren på nytt. För varje sittning blommar det ut mer och mer, det är vackert!
Jag väntar med glädje på nästa sittning hos Erik på buzzstop 28, inte bara för att det ska bli klart utan även för att det är väldigt trevligt, för till min glädje men kanske hans kollegors förtret sjunger han när han tatuerar, det blir lite extra underhållning i pinan.
Den 22 september är nästa sittning!
Måste oxå tillägga att jag haft mina fördomar om att tatuerare är dryga... men nej alla jag träffat hitintills har varit underbara personer!

Nej, nej, nej, nej

Jag har åter igen stängt av mobilen... jag orkar inte

Födelsedag närmar sig

Snart fyller jag år...
28 år
Jag ska jobba på min födelsedag och jag har inte planen att berätta när jag fyller år
Mamma ringde idag och frågade vad jag önskar mig
-Louboution skor! svarade jag.
Jag visste att hon skulle svara nej och det var lite därför jag sa att jag önskade mig det. Jag är inte mycket för att fira min födelsedag. Kanske är det för att jag inte orkar fixa eller kan garantera att jag är på gott humör. Det känns som en press att fixa kalas och sen kan jag inte lova vilket humör jag är på... Jag tycker om att baka tårta när någon annan fyller år, jag tycker om att greja kalas åt någon annan. Hade varit skönt om någon annan grejade kalaset åt mig så kunde jag lägga energin åt att hålla humöret uppe.
Vad önskar jag mig då?
Jo en överraskning, sa jag till mamma.
Om jag funderar riktigt mycket kan jag komma på några få saker jag önskar mig!
Ett munspel (och det ska jag få av Linn!)
En ukulele, gärna gul med palmer på.
En bok + dvd om hur man lär sig spela munspel
En tamburin
En plastficka till busskortet med rosa elefanter på
En lång och varm kram
Att någon hjälper mig få av bakskärmen på cykeln
En träskiva jag kan steppa på
En utflykt med nakendopp till hemlig sjö
Vad jag klarar mig bra utan är massage! Jag hatar massage! Jag har svårt med att folk tar i mig... Har bara varit på massage en gång och det funkade för att jag kände massören... eller jag har svårt med att bli masserad av de jag känner oxå, det gör ont i mig av massage.
Ja, jag vet, jag är konstig

hemligheten bakom

När ingen ser, när jag är själv
sitter jag och njuter av mitt glas rött och har ansiktsmask
När ingen ser när jag är själv
smetar in mig i klet som får mig att lika trädmannen
jag har blå ögon
trädmannen har bruna ögon

Försvar mot den jag är

Ibland gör jag dumma grejer och när jag tänker tillbaka på de dumheter jag gjort den senaste tiden försöker jag att inte känna någon ångest, skam eller skuld. Det har mer blivit av en vana att jag klantar till det. Jag lyckas förstöra relationer till människor jag tycker väldigt mycket om och när jag ser till varför jag gör det ser jag ett mönster. När en person kommer mig för nära drar jag mig ofta undan men ibland slutar det med att jag stannar kvar och jag då istället sårar den personen med mina idiotiska klantigheter. Jag är rädd för att någon ska tycka om mig för det är en sådan ansträngning att vara någon värd att gilla. Det är endast det jag visar som människor kan bedömma och jag är rädd för att den riktiga jag inte är något att hänga i granen. Jag vet att den jag i min helhet är, är ingen klippa att hålla i när det blåser hårt.
När jag själv inte klarar av att ta avstånd så gör jag något dumt så andra ska ta avstånd från mig, jag ger dem all anledning till att inte fortsätta umgås med mig.
När självkänslan är låg och tron om sig själv är liten kan det resultera i ett konstigt beteende. Jag är medveten om detta och försöker bryta mitt mönster. Jag försöker bli en bättre Jag men ibland lyckas jag inte och det blir väldigt fel. Kanske är det lika bra att inte släppa in någon på livet.

om alkohol

Alkohol gör mig klar i huvudet. Efter några slurkar konjak så slutar jag tänka på dig.
- Marguerite Yourcenar
En av anledningarna till att jag inte dricker, är att jag gärna vill veta när jag har roligt.
- Nancy Astor
Fylla är inget annat än frivillig idioti.
- Lucius Annaeus Seneca
Istället för att varna gravida kvinnor för att dricka, tycker jag att kvinnliga alkolister ska bli tillsagda att inte pippa.
- George Carlin
Jag har fått ut mer av alkoholen än vad alkoholen har fått ut av mig.
- Winston Churchill

Lyssnar på Säkert!

Får jag träffa dig ikväll
Jag har ingen anledning till det
Tänkte först gå runt det
Tänkte råka springa på dig

Men nu är det bara så att jag
Orkar inte göra så
Antingen vill du träffa mig
Eller så vill du det inte

Vill du det inte
Så går jag nog hel ut ur det
När man var liten föll man jämt
Men ska det vara så jävla hemskt
Så fastän du kanske säger ja
Bara för att vara snäll
Får jag träffa dig ikväll

Får jag gå precis så nära
Att min axel stryker vid din arm
Jag vill inte verka jobbig eller så
Men jag är varm
Du ser kall ut

Får jag hoppa över orden
Om hur vädret kan förändras
Får jag kliva indirekt på delen
Om hur allt sku' kunna förändras
Dom kanske tror att vi är typ kära
Får jag gå precis så nära

Sen när vi har gått en timme
Kan vi sitta på en bar
Se hockeyn på dovas
Utan att se
Hockeyn på dovas

Får jag luta mig närmre precis
När det blir två noll till finland
Får jag köpa en öl till
Som vi gör I norrlands inland
När vi inte kan förklara
Hur gärna vi vill sitta kvar
Precis så här
Kan vi gå till en bar
När jag är med dig
Blir min röst så gäll

Skiljas, svårare än att gifta sig!

Att skiljas är svårt, inte det att det tar på mig psykiskt utan det är svårt! Papper ska fyllas i och skickas till rätt tingsrätt, personbevis för skilsmässa ska beställas för det fungerar inte med de där vanliga personbevisen du drar hem själv med e-leg. utan personbevis anpassade för skilsmässa ska det vara, det ska sättas in rätt belopp på ett konto, sen ska det vara en betänketid på 6 månader och efter det ska det fyllas i papper på nytt och nya personbevis ja ni vet de där speciella ska skickas in. Ja ni ser va mycket! Jag hinner inte sätta punkt!
Och! Och sen har vi bodelning! Vad köpte jag innan det blev vi? Räknas det där som gåva? Hur avgörs det vad som är mitt eller ditt?
Usch!
Det borde vara lättare att skiljas och svårare att gifta sig!
Att gifta sig var lätt!
Vi gifte oss två gånger, en ceremoni och sen i rådhuset. Det var så lätt! Blanketterna kunde man skriva ut på skatteverkets hemsida, rådhuset var några musklick bort klick klick sen var det bokat och fakturan kom med posten.
Det borde vara svårare att gifta sig... det borde finnas ett test eller någon form av sinnesundersökning, något sorts hinder som håller tillbaka galningar som mig från att ingå äktenskap. Sen vore det bra om det fanns en prövotid, vi var inte ens gifta ett år innan det var dags för skilsmässa.
Jag tror att om ett par är så kära och förälskade är inte lite mer pappersklotter jobbigt att fylla i men för oss som gifter oss av praktiska skäl är några extra papper ett skäl att istället boka advokat och skriva avtal istället. Med mer erfarenhet och visdom ser jag det som dumt att gifta sig av endast praktiska skäl, gift er för kärleken!

Nytt möte med vän

Välkända ögon ger en ny blick
Sett dem förr
ser dem på nytt
Vet vad jag känt förut
Vad känner jag nu?
Välkänd röst säger i ny melodi
Hört den förr
hör den på nytt
Vet vad jag känt förut
Vad känner jag nu?
Välkänd armar ger en ny kram
Känt dem förr
känner dem på nytt
Vet vad jag känt förut
Vad känner jag nu?

Fuglesang...

Vår kära Svenska astronaut Christer Fluglesang försökte idag ta sitt liv. Inför en samlad skara svepte han i sig en hel burk av det homepatiska sömntabletterna "coffea alfaplex". Åhörarna väntade, skulle Sveriges enda astronaut "trilla av pinn" eller skulle han överleva?
Han överlevde!
Tydligen var detta kollektivasjälvmordsförsök en demonstartion av att homeopatisk medicin inte fungerar. Christer citerades i svd ”I dag kommer jag att svälja tio gånger mer sömnmedicin än den rekommenderade dosen. Jag tar risken att dö. Men sannolikt överlever jag eftersom homeopatiska läkemedel inte fungerar.”
Jag är så irriterad att jag inte riktigt vet vad jag ska skriva.
Jag tror inte att en sten under kudden kan få mig att sova bättre eller att en rosenkvarts kan locka till mig kärlek, kanske inte heller rosenrot gör mig piggare eller coffea alfaplex gör mig trött.
Till de personer som sover bättre med en sten under kudden, får kärlek med hjälp av rosenkvarts, blir pigg av rosenrot och trött av coffea alfaplex vill jag bara säga GRATTIS! GRATTIS!
Mind over matther.
Det hade varit så skönt om jag kunde ta lite coffea och sova bra men det kan jag inte, här får jag istället ta till tyngre droger som dessvärre har massa biverkningar...
Jag hoppas att Christer Fluggesang sover gott i natt efter alla de där sömntabletterna han tagit!

blogg, bloggeliblogg

alter ego
det som skrivs är ibland skruvat till max, de som känner mig förstår vad jag menar

Skinny bitch!

Har googlat runt på olika dieter, det finns så mycket! GI, Atkins, Banandiet, Flygvärdinnediet, Popcorndiet, LCHF, VCHF, Pillerbantning, Blodgruppsdiet, Jordnötssmörsdieten, Champagnedieten, Lyxdieten, osv.. vill man läsa om den går det att göra här: viktminskning
Jag fastnade för dieten som heter Skinny bitch!
Inte för att jag varken vill bli skinny eller bitch utan för att det dieten innehåller passar mig bra, jag tror att det är en livsstil som är snarlik den jag tidigare haft.
En skinny bitch ätare stoppar inte i sig socker, artificiellt sötningsmedel, kött, mejeriprodukter och kaffe. Istället stoppar skinny bitches i sig mycket fullkornsprodukter, tofu, soya, frukt, grönt te och ekologiskt rödvin.
Jag sitter här nu med mitt glas rött (ekologiskt och fair trade) och är inne på min tredje dag på pulverdiet. Jag har tröttnat på chokladshakes och smaklösa pulversoppor.
Det är bara dag 3!
Redan nu mår jag illa när jag river upp påsen med broccolisoppa som bara innehåller 130 kcal/portion. Jag överväger starkt att strunta i att micra soppan utan istället skaffa en ölbong så jag kan halsa sörjan snabbt! Jag ska hålla ut veckan... med lite fusk på lördag, då ska jag äta på Max efter jag hjälpt en kompis köra grejer sen ska jag ut på kvällen!

Säkert!

Här kommer texten till tidigare publicerad låt...
De har gift sig här i kväll
De har bytt ringar, slängt buketter
Jag tror inte alls på nåt mer
För jag trodde en gång på det här

Är ni med mig broder, syster
För jag vet ni har varit här
Dansa, fastän hjärtat brister
Dansa, fast du inte är här

Jag ska dansa, fastän hjärtat brister
Ska dansa fastän hjärtat brister
Det går sönder i takt med basen i marken
Det går sönder i takt med värkande huvet
Vulkan inuti med polerade ytan
Det här golvet ikväll, jag ska vara sist här
Dansa, fastän hjärtat brister
Dansa fast du inte är här

Höll ett tal som var för långt
Ingen skrattade åt poängen
Kanske för jag hade glömt
Vad poängen är med allt det här

Och nu mina damer, herrar:
Bruden och brudgummens vals
Jag gömde mina drömmar precis där
Din axel blir till hals

Och jag ska dansa, fastän hjärtat brister
Ska dansa, fastän hjärtat brister
Dåliga bandet, jag tycker inte om er men ni
Täcker över ljudet av sms som inte kommer
Spela nåt som alla kan
Jag kan berätta nåt som alla kan
Är ni med mig, systrar, bröder
Dansa för att hjärtat blöder

Och jag ska dansa för att hjärtat blöder
Ska dansa för att hjärtat blöder
Om ett år eller två kommer det här va över
Om ett år eller två kommer det här va över
Om ett år eller två kommer det här va över
Om ett år eller två kommer det här va över
Om ett år eller två kommer det här va över
Om ett år eller två, är det aldrig över

Dansa fastän


Gåtor

Vad är det som går och går men aldrig kommer till dörren?
Vad har huvud men inget öga?
Vad är det som blir större och större desto mer man tar bort?
Vem sa att han skulle ringa men aldrig gjorde det?

Knull de luxe..

-Knull de luxe?
-Ja, tack!! svarar jag med full av förväntan och ett leende på läpparna.
Munnen blir rak och sammanbiten när den lilla pappåsen sträcks fram mot mig. Jag tar emot den och kikar ner. En kondom och glidmedel. Jag skakar runt för att kolla om det kanske mot all förmodan kan få plats en man där i, men det finns ingen man där i botten.
Knull de luxe är alltså inget mera än ett kit med kondom och glidmedel! Precis som om det skulle vara en ny sensation?
Whhohoo nya grejen, lyxa till sexet med lite glidmedel! Knulla de luxe!
Gick iväg med min påse väl synligt i handen i hopp om att det där knullet skulle dyka upp, men det gjorde det inte. Knull de luxe hade helt plötsligt blivit bara de luxe.
Vad ska jag med det kittet till? Hur ska jag kunna "de luxa" till mitt sexliv?
Förgylla mitt sovrum med en uppblåst kondom som gör stämningen lite så där lätt porrig och lyxonanera med glidmedel?
Nej, bara tanken av att försöka få upp de där förpackningarna gör mig avtänd.
Knull de luxe... falskmarknadsföring

Guide

Vaknade imorse med den har allt för vanligt förekommande känslan "jaha är det är här vad som livet har att erbjuda mig?"
Saker å ting känns meningslöst.
Vakna, ta hand om dotter, ut med hunden, frukost, kaffe, åka till jobbet, jobba, åka hem, laga mat, natta barn, sitta vid datorn, somna, vakna, ta hand om dottern, ut med hunden, frukost, kaffe, åka till jobbet, jobba, åka hem, laga mat, natta barn, sitta vid datorn, somna, vakna, ta hand om dottern.... ja det går runt runt runt.
Vad ska en singelmamma göra för att få ligga i den här stan?
Vardagsslentrianen hade sett så mycket trevligare ut om jag klämt in lite "mys" efter nattningen... eller i alla fall fått varannandags "motion"
Jag har mina kvällar å nätter som jag är barnfri men har ingen för tillfället som jag kan ha lite vuxenaktiviteter med.
Kanske är jag lite väl lat... tror att det bara ska lösa sig om jag går ut på andralång... men som jag tidigare nämnt jag är inte så bra på det här singelgrejen jag gör så gott jag kan. Någon som kan guida mig?