Peanut butter sandwich cookies

Jag hittade på en blogg ett recept på kakor jag ville testa. Jag gjorde om receptet lite så att det även passar veganer!
Kakorna blev super goda men kräver endel planering. Degen ska vila i kylen helst över natten och efter gräddning ska kakorna svalna helt innan fyllningen spritsas på. Degen är himmelskt god och har man väl börjat smaka på den är det nästan omöjligt att sluta. Fyllningen är även den fantastisk men efter några skedar blev jag väldigt mätt!

Recept deg:
4,5 dl mjöl
1/2 tsk bikarbonat
1/4 tsk salt
2 tsk vaniljsocker
170 g mjölkfritt margarin
1/2 burk jordnötssmör
1,25 dl socker
1,25 dl ljust muscovadosocker

Recept fyllning:
80g smör
1/2 burk jordnötssmör
2dl florsocker
2 msk sojamjölk

1. Blanda mjöl, bikarbonat, vaniljsocker och salt i en skål
2. Smör, jordnötssmör, socker och muscvadosocker blandas väl i matberedare tills det blir ljust
3. Häll i mjölblandningen i matberedaren och kör tills det blir en deg.
4. Dela upp degen i 2 och forma till två avlånga rullar ca 5cm i diameter, slå in dem i folie och förvara dem i kylskåp över natten.
5. Sätt på ugnen på 165° Skär deg rullarna i 1 cm tjocka skivor, lägg skivorna på plåt klädd med bakplåtspapper. Platta till kakorna lätt.
6. Grädda i ugn ca 10-15 min i 165° låt sedan kakorna svalna
7. Blanda alla ingredienser till fyllningen väl med en elvisp, smeten ska bli ljus och luftig.
8. Spritsa ut fyllningen på hälften av det avsvalnade kakorna lägg sedan på en kaka som "lock"
9. Ställ in i kylskåp så fyllningen får stelna.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback