Passion

Igår var jag och åt pannkakor hos en vän. Jag skulle kunna fortsätta detta inlägg med att skriva om hur gott pannkakorna smakade, hur luftig grädden som serverades till var... men det ska jag inte. Jag ska ägna detta inlägget åt det vi började prata om strax innan jag gick hem.
Jag skulle kunna återge samtalet och pratet om jobb och gitarrspel men det tänker jag inte heller göra. Jag tänker ägna blogginlägget till att beskriva det jag kände när jag kom hem.

Min väns dörr stängdes bakom min rygg. Jag gick ner för trapporna och ut genom porten, det var klibbigt lömskt väder ute den har natten. Vännen som jag precis lämnat hade berättat sin framtidsdröm/plan, i mina öron låter det som hon hittat sin passion. Hon älskar att göra musik!
Föreställningen jag har är att när man hittar sin passion spelar det ingen roll var man bor, vad man har för jobb så länge som man har utrymmet och tiden att ägna sig åt sin passion. Precis som de som har en sommarstuga vid havet, det spelar ingen roll om de bor i grå lägenhet i stan och har ett jobb som inte är så givande för tanken om sommarstugan får det grå och trista att bara flyta förbi och aldrig sätta sig fast på sinnet.
Jag klev över tröskeln till lägenheten, från sovrummet hördes spelandet på en gitarr. Det var min man som satt och spelade gitarr, "jag brukar längta hem till gitarren när jag är på jobbet" brukar han säga. Jag sätter mig i sängen lyssnar till det ljud som strängarna ger ifrån sig när jag rör vid dem. Jag har oxå försökt lära mig spela gitarr men det fanns varken tid eller utrymme... Mina ben kändes tunga efter joggningsturen några timmar tidigare, kanske är jogga min passion? Nej, jogga för mig är bara en aktivitet för att vara själv. Innan jag somnade löste jag lite suduko för att somna lättare. När jag löser suduko innan jag somnar fastnar jag inte i mina grubblerier utan tänker bara på siffror. Men innan jag somnade smet sig en tanke in:
Tänk att få gå och lägga sig och längta till att vakna upp till en ny dag med sin passion.

Jag går och lägger mig och hoppas på att jag ska sova läänge. Har funderat på att min passion är kanske att sova?

Kommentarer
Postat av: Zin

Sova är faktiskt ganska nice. Du kanske har en passion bara det att du inte vet om den än. Jag har ju velat göra musik i flera år men trott att jag inte kunnat, men nu när jag tagit tummen ur känns det som att den drömmen är lite mer konkret än ett moln som svävar över huvudet när man sover. :)

Ps. vi kan ju lira gitarr nån dag om du vill!



Postat av: Maja

Min passion är att sova och äta, borde byta namn till Skalman.

2010-07-19 @ 23:33:26
URL: http://mcaria.blogg.se/
Postat av: Anonym

Var gärna med i min mammas bloggtävling, du vinner en designad tröja av henne! http://minitjejens.blogg.se/2010/july/ny-tavling-for-dig-som-gillar-hastar.html



Lycka till! Kika gärna i min bloppis om ni vill: http://xnathalie.blogg.se/buyyourstile/ Noggrant sorterat och låga priser (:



(beklagar om du inte vill ha reklam o.s.v. Isåfall är det bara att radera den här kommentaren! Tack ändå. Rensning pågår här hemma (;)

2010-07-19 @ 23:43:52

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback